Visszatekintés a lakáskampányra – Miben hozott újat 2024 márciusa?

Fontos az értékeink megfelelő biztosítása!2024. június 12., szerda

Az élénk érdeklődéssel kísért, idén első alkalommal elindított lakásbiztosítási kampány keretében a lakásbiztosítással rendelkezők költségmentesen felülvizsgálhatták és a körülményeikben bekövetkezett változásokhoz igazíthatták biztosításukat, vagy új, kedvezőbb tartalmú szerződést köthettek. A lehetőséggel a jelzáloghitellel terhelt lakóingatlanok tulajdonosai is élhettek.

A március 1-től április 2-ig tartó kampány kiváló lehetőséget teremtett, hogy az ügyfelek jobban megértsék a lakásbiztosítás szükségességét, valamint tudatosabban kezeljék biztosításaikat, áttekintsék a biztosítási fedezeteket. Emellett a soron kívüli felmondás lehetősége erősebb versenyre sarkallta a biztosítókat.

A márciusi felmondás lehetősége csak az olyan lakásbiztosítási szerződésekre volt – és lesz jövőre is – érvényes, amelyek a megszűnés napjáig díjjal rendezettek, valamint amelyek határozatlan időre szólnak (ideértve az évente megújuló határozott idejű szerződéseket is). 

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai és konklúziói

Az elmúlt években bekövetkezett jelentős árindex-növekedés (pl. építési költségek, felújítási költségek növekedése) olyan helyzetet teremtett, ami miatt rendkívül fontos, hogy aktualizált lakásbiztosítással rendelkezzünk, máskülönben jelentős pénzösszegtől eshetünk el, ha igénybe kell vennünk a biztosításunkat. 

“Az ügyfelek 70 százalékban első helyen az árat jelölték meg, mint legfőbb szempontot a biztosítás megválasztásakor. Második helyen volt maga a szolgáltatás, a harmadik, negyedik helyen pedig az adott biztosító megbízhatósága, illetve az elérhetőség.” – derült ki a kampányt követően az egyik kutatásból.

A 3,3 millió lakásbiztosítás felülvizsgálatára mostantól minden évben újra és újra egy hónapos váltási időszak áll majd rendelkezésre.

Az MNB kijelentette, hogy az idei tapasztalatok alapján az elkövetkezendő évek kampányai fejlődni, módosulni és finomodni fognak. Az egyik legfontosabb és legkönnyebben végrehajtható intézkedés – a hatékonyságnövelés érdekében – a kampány februárra történő áthelyezése lenne.

 

A kampányidőszakon kívül a meglévő biztosítást a szerződés évfordulója alkalmával lehet felmondani 30 napos felmondási idővel. A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások a naptári negyedév végén is felmondhatók! Gondold át Te is, tudnál-e megfelelőbb biztosítást találni otthonod számára. Használd lakásbiztosítás kalkulátorunkat és kösd meg új biztosításod!

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.07.16
PoweredBy: SK Trend Kft