MGE: szeptemberben emelkedett a forgalomba állított autók száma
2016. október 4., kedd
Szeptemberben 8229 személygépkocsit helyeztek forgalomban Magyarországon, 31,3 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában - írja az MTI a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) közlésére hivatkozva.

 

Az egyesület közleménye szerint szeptemberben 1661 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, számuk 26,5 százalékkal emelkedett az előző év szeptemberéhez képest.

Az első kilenc hónapban 69 444 autó került forgalomba, 25,6 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, ugyanezen időszak alatt a forgalomba helyezett kishaszonjárművek száma 31,4 százalékkal emelkedett és elérte a 15 468-at.

Az egyesület közleményében kiemelte, hogy a piac fejlődése az első kilenc hónapban jelentősen gyorsabb az előzetes becslésnél, ezért szeptember végén felfelé módosították éves előrejelzésüket. Az MGE arra számít, hogy 92 ezer személygépkocsit helyeznek majd forgalomba ebben az évben a korábban általuk prognosztizált 80 ezer helyett, illetve 18 ezer helyett 20 ezer kishaszonjárművet.

Az MGE közölte, továbbra is abban bíznak, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik, továbbá némi élénkülést hoz a piacra az elektromos autókra adott kormányzati támogatás, amelynek közvetlen hatása inkább a következő évben fog jelentkezni.

Felhívták a figyelmet ugyanakkor, hogy a drasztikusan növekvő és az új autó import volumenét jelentősen meghaladó importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, ami az autópark öregedésének folytatódását, a károsanyag-kibocsátás növekedését okozza, illetve a közlekedés biztonságának csökkenésével jár.

Az egyesület szerint a kishaszonjármű-piac növekedésének lassulása visszafordult, a nagyhaszonjárműveknél minimális a visszaesés az első kilenc havi adatok alapján, az autóbusz-piacon pedig éves szinten növekedés várható, mivel a buszpark nagyon öreg és így lecserélésre szorul.

Forrás: Biztosítási szemle



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft