Allianz utasbiztosítások friss információk
Az alábbiakban közöljük a biztosító társaság által küldött információkat az Allianz utasbiztosítások területi hatályáról, a koronavírussal kapcsolatos hírekről, a hosszabb külföldi utazásra ajánlott utasbiztosításról és az utasbiztosítás meghosszabbításának lehetőségéről.

Allianz utasbiztosítások kiterjednek a következő országokra – függetlenül az utazásra nem javasolt térségektől
Az Útitárs, Téli Sportok, Extrém Sportok, Útitárs XL és Útitárs Bérlet utasbiztosítások – attól függetlenül, hogy az úti cél szerepel-e a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt térségek listáján – az alábbi országokban érvényesek: Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus (Görögországhoz tartozó része), Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.
 
Allianz utasbiztosítások kiterjednek a koronavírusfertőzés kapcsán szükséges sürgősségi ellátásra
Ha az ügyfél vírusfertőzés miatt sürgősségi ellátásra szorul külföldön, a választott utasbiztosítás szerinti limitig a biztosító megtéríti a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó költségeket, így például az orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás, mentés és hazaszállítás költségét.
Az ügyfelek részére a széleskörű védelemért az Útitárs utasbiztosítás Platina csomagjának választását javasolja az Allianz, mely alapján egy esetleges megbetegedés esetén az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a szerződési feltételekben meghatározott limitek figyelembevételével:
  • Limit nélkül megtéríti a biztosító a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás, mentés és hazaszállítás költségét.
  • Amennyiben a kórházi ellátás miatt nem tud a tervezett időpontban hazautazni, a biztosító megtéríti a későbbi hazautazásának, és egy hozzátartozó szállásának, illetve hazautazásának többletköltségét.
  • Az Allianz megtéríti a sürgősségi ellátás miatt lemondott fakultatív program költségét, illetve az ügyfelünk sürgősségi ellátása miatt felügyelet nélkül maradó gyermekének hazautaztatását.
  • Gépjárművel történő utazáskor a biztosítás kiterjed a személyautó vagy motor hazajuttatására, ha az ügyfél sürgősségi ellátása miatt nem tudja azt hazavezetni.
  • A biztosító megtéríti a légi járatok útvonal-módosításából, vagy -törléséből eredő étel, ital- és tisztálkodószer-költségét, valamint járattörlés esetén a szállás költségét is.

Hosszabb időre külföldre utazóknak a biztosító az XL utasbiztosítást ajánlja
Az Útitárs XL utasbiztosítást a minimum 4, de maximum 12 hónapra külföldre utazóknak ideális, akik például tanulmányok folytatása vagy szellemi munkavégzés céljából utaznak.
70 éves korig köthető Ezüst, Arany vagy Platina csomagban. Pótdíj megfizetésével pedig a fizikai munkavégzésre is kiterjed. Legalább 5 hónapra történő kötés esetén tartamkedvezmény vehető igénybe. A 18 év alatti utazók esetében pedig 50% gyerekkedvezményt nyújt az Allianz (a szolgáltatások csökkentése nélkül).
Az Útitárs XL utasbiztosítás az Útitárs utasbiztosítással megegyező szolgáltatásokat nyújt, és kiterjed a fenti országokra az utazásra nem javasolt térségektől függetlenül.

Utasbiztosítás meghosszabbítása
Az utasbiztosítás meghosszabbítására  kizárólag a biztosító engedélyével van lehetőség! A meghosszabbításra vonatkozó igény a 24 órás Allianz Utazási Asszisztencia +36 (1) 237­-2333 számán vagy a travelassistance@allianz.hu címen jelezhető az utasbiztosítás érvényessége alatt. A külföldön lévő biztosított személy részére a biztosító engedélye nélkül meghosszabbításként kötött utasbiztosítás érvénytelen!


Bárhova is tervezel külföldre utazni, mindenképpen köss utasbiztosítást: 


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft